Wie naar Tajao afzakt komt er uiteraard om een lekker stukje verse vis te degusteren. De volgende vraag is dan natuurlijk: Welk van de vele restaurantjes kies je dan? Er zijn er een tiental en ze bieden ongeveer allen hetzelfde principe aan: Je gaat binnen de gewenste vis(sen) kiezen en ze maken hem netjes voor u klaar , geserveerd met papas arrugadas , wat verse sla en mojo-saus is dit gewoonweg heerlijk.
Je kan ook desgewenst voor zeevruchten kiezen of een paella, maar verwacht hier geen vlees op de kaart, nee, wie naar Tajao komt, komt voor vis.
Wij kozen voor restaurant El Rincón Del Marinero dat in tegenstelling tot de meeste restaurants helemaal op het uiteinde links van het dorpje ligt. De reden hiervoor was simpel: We kwamen terug van een mooie wandeling en vonden dat het restaurantje een gezellig terras had. Het was lekker zonder meer, puur zoals ik zou zeggen en daar is niets verkeerd mee.
Wie naar Tajao komt moet dan ook geen culinaire hoogstandjes verwachten, nee, dit is Tenerife in zijn puurste vorm. Alhoewel de dagelijkse toeristenstroom toch stilletjes de ‘pure’ kantjes wat aan het afslijpen is en de prijzen uiteraard navenant worden. Binnen enkele jaren Los Abrigos 2.0? Ah wat maakt het uit, toerisme heeft altijd zijn voor-en nadelen.