Net als Paella is heeft Rancho Canario variaties in de bereiding en in de ingrediënten die eraan worden toegevoegd maar in werkelijkheid heeft elk restaurant zijn eigen recept, hoewel de techniek en de basis ingrediënten erg op elkaar lijken.
Het lijkt misschien op het eerste gezicht op een eenvoudig en simpel recept, zowat het midden tussen een stoofpot en een eet-soep, maar de ene Rancho is de andere niet. De meeste recepten zijn familietradities en iedereen heeft zijn variant.
De voornaamste ingrediënten zijn:
Groenten, aardappelen, peulvruchten, pasta, vlees en worst gekruid met een Spaanse sofrito van ui, knoflook en tomaat. Sofrito is dé basissaus voor bijvoorbeeld pasta’s, zoals pasta arrabiata, maar ook voor soepen, bij vis of bij vlees. Het bestaat uit een aantal smaakmakers in kleine stukjes, die je zachtjes bakt of smoort in olie.
Door middel van een langzame bereiding, waarbij de verschillende producten geleidelijk worden verwerkt, wordt een lepeltje met een bouillon toegevoegd tot de soep perfect is.
Rancho Canario is een authentieke delicatesse en een zeer complete en voedzame maaltijd.
Wie de moeite wil doen om zich wat ‘buiten’ de toeristische zone te wagen en de lokale keuken te gaan ontdekken zal zeker wel aan zijn trekken komen!
Smakelijk!