Rancho Canario

Woensdag 17 jan 2018De archipel van de Canarische eilanden is de thuisbasis van deze lekkere kikkererwten-aardappel-noedelsoep met vlees. Er zijn talloze mogelijkheden en combinaties mogelijk. Meestal is het een variatie met bacon en worst. Als alternatief of in aanvulling kan rundvlees of gevogelte ook gebruikt worden.
Extra teentjes knoflook voor het typische aroma en saffraan voor kleur en andere smaakstoffen stimuleren de zintuigen.
"Rancho Canario" is ongetwijfeld het meest onderschatte gerecht van de Canarische keuken en zijn eigen naam roept op dat het een recept is die ontstond in tijden van nood en is gemaakt met typische producten van het land.

Net als Paella is heeft Rancho Canario variaties in de bereiding en in de ingrediënten die eraan worden toegevoegd maar in werkelijkheid heeft elk restaurant zijn eigen recept, hoewel de techniek en de basis ingrediënten erg op elkaar lijken.
Het lijkt misschien op het eerste gezicht op een eenvoudig en simpel recept, zowat het midden tussen een stoofpot en een eet-soep, maar de ene Rancho is de andere niet. De meeste recepten zijn familietradities en iedereen heeft zijn variant.
De voornaamste ingrediënten zijn:
Groenten, aardappelen, peulvruchten, pasta, vlees en worst gekruid met een Spaanse sofrito van ui, knoflook en tomaat. Sofrito is dé basissaus voor bijvoorbeeld pasta’s, zoals pasta arrabiata, maar ook voor soepen, bij vis of bij vlees. Het bestaat uit een aantal smaakmakers in kleine stukjes, die je zachtjes bakt of smoort in olie.
Door middel van een langzame bereiding, waarbij de verschillende producten geleidelijk worden verwerkt, wordt een lepeltje met een bouillon toegevoegd tot de soep perfect is.
Rancho Canario is een authentieke delicatesse en een zeer complete en voedzame maaltijd.
Wie de moeite wil doen om zich wat ‘buiten’ de toeristische zone te wagen en de lokale keuken te gaan ontdekken zal zeker wel aan zijn trekken komen!
Smakelijk!