Pescados Canarios (Canarische vissen)

Zondag 25 augustus 2019Canarische vissen onderscheiden zich door de leefomgeving waarin ze hun leven ontwikkelen. De Canarische eilanden liggen een stuk in de Atlantische Oceaan en vooral in het midden van een van de belangrijkste oceaanstromingen op de planeet die er voor zorgt ervoor dat allerlei soorten vissen rond de eilanden leven.


De Canarische eilanden zijn vulkanisch en daarom strekt het oppervlak zich onder het water uit tot het de zeebodem bereikt. In deze diepten zijn de rotsen perfecte omstandigheden voor alle soorten zeeleven en de vorming van ecosystemen.


Deze rijke leefomgeving en voedingsstoffen geven de Canarische vissen een uitstekende kwaliteit.

Dankzij de koude stroming met rijke voedingsstoffen die door de Canarische eilanden stroomt, de geografische locatie en de vulkanische oorsprong van de eilanden, zijn de vissen van de Canarische eilanden uitzonderlijk van kwaliteit en vrijwel vrij van giftige en zware metalen.


Kies dus de volgende keer op restaurant een van de typische vissoorten van de Canarische eilanden: Vieja Canaria, Salema, Bocinegro, Mero, Cherne, Sama….

Bovendien vist men met netten en haken en selecteren de vissers elk een stuk Oceaan en geven ze terug naar de zee wat hen niet dient. Ze kennen dus hun ecosystemen heel goed. De impact op het milieu is dan ook minimaal.


Marc Vanderbruggen