de juiste prijs





Zijn er grote verschillen per regio op tenerife?



De juiste prijs was ooit een populair tv-programma op de Belgische en Nederlandse televisie.


Een collega-foodie deed onlangs de volgende vaststelling in verband met prijsverschillen voor enkele traditionele Canarische gerechten op diverse plaatsen op Tenerife. Hij ging zowel in de hoofdstad Santa Cruz, in Los Cristianos, in Costa Adeje, in Los Gigantes en in Puerto de la Cruz tafelen en bestelde er telkens dezelfde 2 traditionele voorgerechten en een hoofdgerecht. Het resultaat vindt u hieronder:





Het eerste voorgerecht: Gambas al ajillo (Gambas in look)

• Santa Cruz: €6.90

• Los cristianos : €6.90

• Costa Adeje: €12

• Los Gigantes: €7

• Puerto de la Cruz: €7.50


Het tweede voorgerecht: Queso asado con mojos (Typische gegrilde kaas met mojosaus)

• Santa Cruz: €6.80

• Los cristianos : €7.50

• Costa Adeje: €11

• Los Gigantes: €5.90

• Puerto de la Cruz: €4.60


Het hoofdgerecht: Cherne (Lokale Witte vis)

• Santa Cruz: €10

• Los cristianos : €17.20

• Costa Adeje: €17.50

• Los Gigantes: €9.75

• Puerto de la Cruz: €8.50


Wat kunnen dus vaststellen? Dat de prijzen zowat overal in dezelfde lijn liggen met uitzondering van de Costa Adeje? De namen van de restaurants doen hier niets ter zake, maar het waren allemaal plaatsen die goed scoorden. Uit mijn eigen ervaringen vind ik vooral dat rond La Caleta de prijzen wat duurder zijn, maar of dit werkelijk zoveel scheelt?


Marc Vanderbruggen