Avocado

De 'viagra' van de Azteken die op de Canarische Eilanden wordt verbouwdOorspronkelijk uit Mexico, noemden de oude Azteken de avocado 'Ahuacatl', wat 'testikel' betekent. Hoewel men gelooft dat dit te wijten was aan hun gelijkenis in vorm, waren de geloofsgenoten van Moctezuma niet erg misleid over hun eigenschappen. Avocado verbetert door het hoge gehalte aan foliumzuur de seksuele kracht, helpt bij het zwangerschapsproces en is erg gezond. De regio waar Avocado’s het meest worden geconsumeerd is: de Canarische Eilanden.

Tussen bananenbomen, suikerriet en wijngaarden hebben avocadoplantages een klein gaatje gevonden in Tenerife. Maar ook op La Palma, La Gomera en dus in het noorden van Tenerife telen honderden kleine boeren deze vrucht, die vanwege zijn hoge voedingswaarde een wereldwijde bloei doormaakt.


Een van de grootste boerderijen werd 23 jaar geleden gestart door de familie Martínez-Barona Zerolo. Ze is ongeveer 200 hectare (van de 1.000 die over het hele eiland bestaan), die zich uitstrekken door de groene vallei van La Orotava, en waarvan de verschillende soorten avocado's worden verkocht als ' Agro Rincón ' .

Hoewel de avocado ook in Malaga, Granada en Valencia wordt geteeld, "zijn de opbrengsten hoger in de Canarische archipel omdat er geen grote temperatuurcontrasten zijn en er geen risico op vorst is. In dit gebied van het noorden van het eiland is het ook niet zo heet en droog als het zuiden. De temperatuur schommelt gedurende het grootste deel van het jaar tussen 15 en 26 graden, wat samen met een vulkanische bodem met zwarte aarde die een goede afwatering mogelijk maakt, aanleiding geeft tot naar een avocado die "dikker” is, met aroma's van amandelen en walnoten en met meer smeuïgheid.Wat onbetwistbaar is, is dat kanaries zot van avocado's zijn. Tot acht keer meer wordt deze tropische vrucht geconsumeerd in de archipel dan op het schiereiland. Het gemiddelde per kanarie per jaar ligt rond de vier kilo, tegen een halve kilo voor de rest van de Spanjaarden.

Een merkwaardig seksuele boom en fruitEen merkwaardig seksuele boom en fruit Er was een tijd in Spanje, waarin katholieke priesters de consumptie van avocado’s verboden. Ze beschouwden het als een zondig voedsel omdat het het libido verhoogde, vooral bij mannen. Al in het Azteekse rijk gebruikten ze dezelfde term, “ahuacatl”, om te verwijzen naar de vrucht en de testikels. Naast de vorm hebben avocado's ook de neiging om twee aan twee te groeien en recente studies suggereren dat hun hoge foliumzuur de spermakwaliteit verbetert en goed is voor vrouwen tijdens de zwangerschap….Of dit allemaal klopt of niet, laat ik in het midden.


Avocado’s bevatten dus een indrukwekkende hoeveelheid vitamines, mineralen en antioxidanten. De vitamines, mineralen en antioxidanten in avocado helpen mee om je weerstand en energieniveau op peil te houden en de gezondheid van diverse organen te ondersteunen. Zo is luteïne goed voor je ogen en is kalium gunstig voor je hart, je spieren en allerlei processen in je lichaam.


Dus, heren (en dames), waar wachten jullie nog op? Avocado’s eten is de boodschap!


Smakelijk!