Guachinche Nunca es lejos

Door Pat RooseWie op de Canarische Eilanden vakantie houdt en moe is van al die dure restaurants, die dient zich in zijn auto te zetten en gewoon naar een dorpje in de bergen te rijden en daar te zoeken naar uithangbordjes waar "Se vende vino" of "Guachinche" op staat. Want een Guachinche is een klein gezellig lokaal, meestal in de garage van een huis. Maar deze garages zijn soms heel groot, zodat veel mensen er in passen.
Daar zijn tapas en wijn verkrijgbaar en veel ervan uit eigen oogst. Ver weg van de grote wegen en ingeplant op een bergflank, tussen de wijngaarden. Je moet al een goede chauffeur zijn en een degelijke wagen hebben om er te geraken. Je hebt een klim van 2.7 km te doen en geloof me de klim is "steil" Je laveert doorheen wijngaarden en nog meer wijngaarden, maar is boven is het uitzicht adembenemend.Dit is een tip voor een zomerse uitstap.
* De guachinche is er een zoals er nog een paar honderd zijn, ik wil zeggen, gevestigd in een garage, een immens spit en een pak pruttelende potten.De klassieke, ietwat beperkte aanbod, maar een wijn uit de duizend.