Casa Fito

Maandag 23 maart 2018Een beetje weggestoken tussen de heuvels in het zuiden nabij het kleine dorpje Chimiche vind je Casa Fito, een pareltje van een restaurant. Chef Filiberto Sacramento, beter bekend als Fito, is een perfectionist met groot respect voor het product waar hij mee werkt. Hij is er in geslaagd om op een unieke locatie de bezoeker te verwennen met culinaire hoogstandjes.

Voor velen staat Casa Fito gelijk met “beste restaurant van Tenerife”, maar deze stelling laat ik in het midden. Casa Fito staat wel voor een hele degelijke keuken met een goede prijs/kwaliteit.


Je kunt er de Bib Gourmand bekroonde Menú Degustación proeven dat bestaat uit zes verfijnde gerechtjes. Met een prijs van €38 zonder wijnen is dit uiteraard niet mis.


De uitstekende biefstuk, die Fito in Bilbao koopt, brengt hij in zijn restaurant aan de man. Het rijpingsproces van het vlees gaat verder in zijn koelcellen. Maar je kunt evenwel a la carte genieten van een heerlijk stukje vis of een traditioneel Canarisch gerecht zoals Conejo frito.


Er is een gezellig terras en een ruime keuze uit lokale en andere wijnen.


Casa Fito ademt een rustieke sfeer en biedt u als bezoeker een heel andere kijk op Tenerife en zijn gastronomie. Een bezoek meer dan waard dus. Vergeet niet tijdig te reserveren want Casa Fito is gewoonlijk volgeboekt! Smakelijk.Marc Vanderbruggen.