tegen de sterren op

door Marc VanderbruggenOp woensdag 22 november werd in het Abama Ritz Carlton resort de nieuwe Michelin gids 2018 ‘Spanje en Portugal’ gepresenteerd. Voor de eerste maal gebeurde dit in Tenerife. Twee toprestaurants hebben van de Michelin Gids een derde ster erbij gekregen waardoor er nu in Spanje 11 restaurants zijn met drie Michelin sterren.

Hiermee komt het totaal van driesterrenrestaurants in Spanje te staan op 11, maar op Tenerife zijn er geen 3-sterren restaurants te vinden.


Tenerife telt 5 sterrenrestaurants waar van er 2 in het Abama Ritz Carlton in Guia de Isora gelegen zijn. Restaurant M.B (2*) van de Baskische topchef Martín Berasategui is het enige 2-sterrenrestaurant op Tenerife. (€140 pp/degustatiemenu) In hetzelfde resort vindt je ook het Japannees toprestaurant Abama Kabuki (1*) waar u kunt genieten van een aantal sushi and sashimi specialiteiten , alsook van de heerlijke robata. (Japanese grill- en wok gerechten, €135 pp/degustatiemenu).


De andere sterren vindt je bij NUB restaurant (1*) in San Cristóbal de la Laguna met chefs Andrea Bernardi en Fernanda Fuentes Cárdenas (€63 degustatiemenu), El Rincón de Juan Carlos (1*) in Los Gigantes van chef Juan Carlos (€85 degustatiemenu) en dan is er nog Kazan (1*) in de hoofdstad Santa Cruz, nog een Japannees restaurant. (menu €85)


Het valt dus op dat er op het subtropische Tenerife 2 Japanse sterrenrestaurants en een Baskisch restaurant bij de hoofdvogels zitten. Maar laten we vooral niet vergeten dat er ook heel veel Canarische restaurants een meer dan behoorlijke vermelding in het ‘Rode Boekje’ kregen!