los abrigos, boter bij de vis!

Vrijdag 27 jan 2018Kleurrijke vissersboten dobberen op het water van een charmante kleine haven in een gezellig dorp genaamd Los Abrigos. Genesteld aan de zuidkust van Tenerife, niet ver van de luchthaven Reina Sofia vind je deze gezellige plaats. Weg van de drukte en neonreclames van toeristenplaatsen zoals Los Cristianos en Playa de las Amercas, is dit een nog voorbeeld van het echte gezellige Tenerife.

Een verborgen juweeltje die sommige vakantiegangers misschien nog moeten verkennen?
Los Abrigos heeft veel te bieden en is onherroepelijk verbonden met de zee en verse vis.
Een paradijs dus voor vis- en zeevruchtenliefhebbers. De vele gezellige restaurants langs het pittoreske haventje met mooie aangelegde boulevard nodigen de bezoeker uit om lokale visgerechten te proeven.


De meeste behoren tot de betere visrestaurants van Tenerife. En laten we eerlijk zijn, er gaat niets boven het genieten van een lekkere maaltijd en een goed glas wijn terwijl je de zon ziet verdwijnen achter de horizon en je zo je een warm vakantiegevoel geeft.


Los Abrigos biedt de bezoeker zeker dit gevoel en de restaurants daar serveren een mix van verse krab, kreeft, oesters, mosselen en allerlei vis-specialiteiten.

Maar de meeste restaurants serveren ook Canarische gerechten, eersteklas stukken vlees, tapas en natuurlijk paella.


Alhoewel men soms beweert dat veel restaurants in Los Abrigos wat van hun charme en authenticiteit hebben verloren en zelfs niet meer uitgebaat worden door echte Canariërs heeft Los Abrigos toch nog een bepaalde aantrekkingskracht als het op het eten van een lekker stukje verse vis aankomt.


Waar je ook verblijft in Tenerife , je zult aangenaam verrast zijn van dit stukje authentiek eilandleven. Los Abrigos heeft een eigen klein vulkanisch strand, een leuke kleine baai, een traditioneel Canarisch plein met een schattig kerkje en een paar cafés en winkels.


Marc Vanderbruggen