lapas

EEN WARE DELICATESSELapas is een van mijn favoriete Canarische gerechten. Wanneer ze correct bereid zijn een ware lekkernij. In de Canarische archipel worden lapas geconsumeerd sinds de tijd van de Guanches, de originele inwoners van de Canarische eilanden. Het is een delicatesse aan elke tafel.


Lapas de pie negro, lapas de pie blanco, lapas curvina en lapas majorera zijn de meest voorkomende soorten.
Lapas zijn weekdieren (soort mossel) die zich vast aan de rotsen hechten, samen met andere weekdieren. Vaak vind je ze in kliffen en golfbrekers en in getijdengebieden.


Lapas zijn caloriearm en dus goed om te diëten en bovendien zijn ze ook arm aan vet, dus heel gezond. Vanwege hun gehalte aan essentiële vetzuren helpt helpen ze ook om het risico op hart- en vaatziekten te verminderen, verlagen ze uw cholesterol en hoge bloeddruk. Zoals u dus kunt zien, moedigen deze lekkere slakjes aan tot consumptie.

Op Tenerife worden ze meestal geserveerd met lekkere groene Mojo en look en heet dit heerlijke typische gerecht: Lapas con mojo verde.


Geserveerd met wat brood en in gezelschap van een fris biertje of een goed glas lokale witte wijn een streling voor de zintuigen!

Smakelijk!


Marc Vanderbruggen