Guía Repsol (Repsol gids)





De Spaanse equivalent van de Michelin-gids



De Repsol-gids (Guía Repsol) is de Spaanse toeristengids die in 1979 werd opgericht en die informatie geeft over de plaatsen op uw reis waarbij veel belang wordt gehecht aan de gastronomie.

Voor de beoordeling van het restaurant houden de critici van de gids rekening met de locatie, de wijnkaart, de service en de kookstijl. De gids houdt ook rekening met de concurrentie in de gemeente, dat wil zeggen, "het gastronomische niveau van het gebied". Er wordt ook rekening gehouden met de prijs-kwaliteitverhouding. Het is dus een beetje de Spaanse tegenhanger van de Michelingids. Maar in plaats van sterren zoals bij Michelin worden er bij de Repsol-gids “zonnen” of “sols” gebruikt.





De "Repsol Zonnen”



In de Repsol-gids zijn er verschillende categorieën die naast elk restaurant worden weergegeven:


R : Aanbevolen restaurant, een sticker naast de naam van een restaurant met de tekst “RECOMENDADO Guía Repsol ” betekent dat de critici het volgens de weergegeven criteria best een aanrader vinden.

Een "zon" (sole) : naast een restaurantnaam betekent dat er een verscheidenheid aan gerechten en uitstekende kwaliteit is en de bediening en de service top is. Een uitstekende keuken in zijn categorie

Twee "zonnen" (soles) : duiden op "uitstekende kwaliteit in de keuken". Een verfijnde keuken die een omweg waard is met een uitstekende service.

Drie "zonnen" (soles) : dit is de maximale beoordeling die door deze gids wordt gegeven en komt overeen met de restaurants die als "de beste van het beste" worden beschouwd.





De schenkers van de zonnen



Volgens de gids zijn de kwalificaties gebaseerd op de criteria van de Koninklijke Spaanse Academie voor Gastronomie (RAEG - Real Academia Española de la Gastronomía ), de Cofradía de la Buena Mesa en restaurantinspecteurs, die kunnen worden beïnvloed door de criteria van de academies van elke autonome gemeenschap en het gastronomisch nieuws dat in de loop van het jaar is gepubliceerd door diverse gespecialiseerde culinaire journalisten in de media.



Kwalificatie in oenologie (wijnbouw-technische wetenschap)



De gids bevat ook richtlijnen voor de beste wijnen van Spanje , waarin wordt gesproken over de herkomstbenamingen, wijnmakerijen van de Spaanse wijnen. De critici van de gids, geadviseerd door de RAEG, selecteren de wijnen die zij als de meest prestigieuze in Spanje beschouwen en becommentariëren en beoordelen ze. Het cijfer is een score kan variëren van 0 tot 100.





Soles Guía Repsol - Tenerife 2021



Wat Tenerife betreft kunnen we het volgende meegeven: Geen enkel restaurant heeft 3 zonnen. 5 restaurants hebben 2 zonnen, 7 restaurants hebben één zon en 21 restaurants staan genoteerd als “aanraders”. Hieronder vind u de lijst.



2 Soles

  • • Abama Kabuki (Guía de Isora)
  • • Bogey (Playa de las Américas)
  • • El Rincón de Juan Carlos (Adeje)
  • • Kazan (Santa Cruz de Tenerife)
  • • M.B. (Guía de Isora)


1 Sole


• AIE (El Sauzal)

• Amor de mis Amores (Santa Cruz de Tenerife)

• El Taller Seve Díaz (Puerto de la Cruz)

• Haydée (La Orotava)

• La Sandunga (Tegueste)

• Nub (Santa Cruz de Tenerife)

• San Sebastián 57 (Santa Cruz de Tenerife)


Aanraders (Recomendado)


• Asador Goxoa (Arona)

• Bambi Gourmet (Puerto de la Cruz)

• Bésame Mucho (Adeje) • Cumai (Puerto de la Cruz)

• Donaire (Adeje)

• El Aguarde (Santa Cruz de Tenerife)

• El Coto de Antonio (Santa Cruz de Tenerife)

• El Gato Negro (Santa Cruz de Tenerife)

• El Rincón del Arroz (Los Cristianos)

• El Secreto de Chimiche (Granadilla de Abona)

• El Templete (El Médano,)

• Jaxana (Santa Cruz de Tenerife)

• La Cúpula (Adeje)

• La Posada del Pez (San Andrés)

• La Torre (Adeje)

• Maresía by Hermanos Padrón (Adeje)

• Nielsen (Santa Cruz de Tenerife)

• Pancho (Puerto de Santiago)

• Rosso Sul Mare (Adeje)

• Silbo Gomero (San Cristóbal de la Laguna)

• Tagami (Santa Cruz de Tenerife)