De culinaire zoektocht naar 'prijs vs. kwaliteit'

Donderdag 11 jan 2018De gastronomie is een mengeling van Spaanse gerechten met invloeden uit Afrika en Latijns-Amerika maar de lokale Canarische keuken geniet mijn voorkeur en dan nog wel liefst buiten de toeristische zone, maar dit is een persoonlijke keuze.


De kosten voor uit eten kunnen sterk variëren van restaurant tot restaurant en ook binnen of buiten de toeristische zone kan er soms een groot prijsverschil zijn. Je zit bij restaurant A en betaald €3 voor een glas wijn en in restaurant B wat verder betaal je €1.50 voor een glas wijn. De ene wijn is natuurlijk de andere niet, kijk dus goed uit je doppen maar reken dat je voor een goed glas kwalitatieve Canarische wijn in een middenklasse restaurant toch snel €3 zal betalen. Ook de prijzen voor dineren en lunchen lopen soms behoorlijk uiteen.


Soms krijg je er live muziek bij (van soms twijfelachtige kwaliteit) wat misschien voor extra sfeer en gezelligheid zorgt, maar dit kan soms wel de prijs van uw bord beïnvloeden . En het ene terras heeft soms wat meer te bieden dan het andere maar uiteindelijk is hetgeen wat op uw bord ligt mijn inziens toch het allerbelangrijkste! Versheid en kwaliteit, smaak en presentatie.


De rest neem ik er graag bij. Ik kan evenveel genieten van een eenvoudige maaltijd in een lokale tasca of bodega dan in een restaurant van een topchef. Zolang het product maar lekker en vers is. Smakelijk!


Marc Vanderbruggen