casa fito 2.0

Zondag 9 juni 2019Chef Pau Bermejo staat sedert een tijdje aan het roer bij Casa Fito. Pau Bermejo, die tot voor kort in restaurant La Septima in de hoofdstad Santa Cruz in de potten roerde, bevindt zich nu dus in de keuken van Casa Fito, in Chimiche (Granadilla).


Geen makkelijke taak dus, want Fito stond bij velen hoog aangeschreven. Het restaurant verandert dan wel van chef, maar deze blijft trouw aan de tradities en formules waarvoor Fito gekend stond en dat is de ‘betere en verfijnde Canarische keuken.


Filiberto Sacramento, beter bekend als Fito, verliet aan het einde van vorig jaar zijn gekende restaurant Casa Fito om in Las Americas, dankzij een nieuw professioneel voorstel die hij kreeg, een nieuw project te starten die zich dit keer vooral zal richten op vis- en schaaldieren. Het nieuwe restaurant zal Goxoa heten.

De vraag die velen zich natuurlijk nu stellen is: Is het niveau van de keuken van Casa Fito nog steeds dezelfde als toen Fito zelf er de scepter zwaaide? Omdat te weten te komen zijn we dus op onderzoek gegaan eind mei 2019.


We waren eerder al meermaals bij Casa Fito gaan tafelen toen Filiberto zelf nog aan het fornuis stond, dus waren we wel eens benieuwd naar de kunsten van de nieuwe chef omdat er hier en daar toch al eens een ‘minder’ commentaartje gevallen was, vooral over de kleinere porties…..


Er is nog steeds keuze tussen een “kleine” en een “grote” degustatiemenu en je kan natuurlijk ook nog altijd ‘a la carte eten’. Voor de kleine menu betaal je een luttele €39 voor een “7-gangen-menu”. Kies je voor de grote menu, dan betaal je €49 voor 9 gangen.


Dit is dus echt belachelijk goedkoop voor de kwaliteit je hier voorgeschoteld krijgt vinden wij. Dit is welleswaar zonder dranken natuurlijk! Wij zijn geen grote eters dus kozen we voor de 7-gangen en ik moet eerlijk stellen dat het zeer lekker was: tartaar van tonijn, gemarineerde makreel, cannelloni van varkensvlees gevolgd door super stukje gerijpt Baskisch rundsvlees van Valdi en 2 lekkere dessertjes van onder andere pure chocolade van 70%..... Het niveau van de gerechten vonden wij dus nog steeds top.


Conclusie: Je krijgt er nog steeds veel waar voor je geld en er wordt nog steeds gekookt op een meer dan behoorlijk niveau. Zijn de porties nu kleiner dan vroeger? Ach misschien een klein beetje, maar wij waren zeker meer dan voldaan en ben je een grote eter, neem dan voor €10 meer de grote menu.


Want laat ons nu eens eerlijk zijn: voor deze prijs is dit echt top. Het restaurant is voor ons dus nog steeds bij de beste van de regio. Meer wens ik daar niet aan toe te voegen.


Smakelijk, Marc Vanderbruggen.