Bodega Frontos

Bezoek aan de bodega Frontos in Granadilla De Abona.

In de jaren 1949-1950 vestigde de familie Luengo zich in Granadilla.De familie waren wijnmakers afkomstig van het Spaanse vaste land, uit de regio Sanzoles del Vino. Aanvankelijk deed de familie hier op kleine schaal aan wijn bouw.

In de periode 1998 -2003 werd het huidige project Frontos ontworpen en kreeg het de vorm zoals we het vandaag de dag kennen :


* de bodega, met oa. zijn vulkanische grot " La Cueva de Hermano Pedro "

* de wijngaarden * evenementenzaal voor feesten allerlei. Het merkwaardige van deze bodega is dat de meeste wijngaarden een pak hoger, namelijk rond de 1700 m gelegen zijn.


Het wijn aanbod telt 6 wijnen :

* Blanco Seco Ecologico. * Blanco Afrutado .

* Blanco Clasico. * Rosado.

* Tinto Classico Barbosa.

* Tinto Tierra Multivariedad.


Tijdens ons bezoek konden we 3 wijnen degusteren.


1. Blanco Seco Ecologico.


Dit is een 100 % Ecologische wijn. 100 % Listan Blanco Heeft een alcohol gehalte van 13 % * zichtbaarheid : een licht groene kleur. * aroma : geur van wit ( peer ) gerijpt fruit. * smaak : droog en krachtig in de mond. Bruuskeert niet. Goede balans zuurtegraad en zoetigheid. * afdronk : zoals de meeste witte droge wijnen, een korte afdronk


2. Blanco Afrutado.


Dit is geen ecologische wijn, omdat de wijn is gemaakt van een deel van druiven van afkomst buiten de eigen wijngaarden. Van de afkomst van deze druiven kan het ecologische karakter niet bewezen worden. 100 % Listan El Blanco Heeft een alcoholgehalte van 13.5 % . * zichtbaarheid : een eerder licht gele kleur en licht tranend op het glas. * aroma : weer die geur van wit gerijpt fruit. * smaak : iets zoetiger van smaak. De smaak van de rijpe druif is hier nog uitdrukkelijk aanwezig. De gisting werd vervroegd stop gezet, zo dat er nog niet omgezette suikers aanwezig wijn. * afdronk : korte afdronk.


3.Classico Blanco.


Niet geproefd Is een mix wijn van volgende druivenrassen : Verdello,Marmajuelo, Albillo en Malvasia druif. Heeft een alcohol gehalte van 13.5 %


4. Rosado.


Niet geproefd. Een wijn afkomstig van de Syrah druif. Heeft een alcohol gehalte van 12.5 % , is op een lage temperatuur van 14 graden C. gegist.


5. Tinto Classico


Niet geproefd Afkomstig van de Babosa Negro druif. Heeft een alcohol gehalte van 14.5 %, een stevige wijn dus. Gegist op een temperatuur van 26 grden C. Heeft een alcohol gehalte van 14.5 %, een stevige wijn dus. Daarna 7 maanden gerust op eiken ( Franse en Amerikaanse eik ) Rustplaats is de Cueva Hermano Pedro, een kelder met een permanente temperatuur rond de 13 - 15 graden C.


6.Tinto Tierra Multivariedad., 3


Een wijn gemaakt uit de Surah, Merlot en Malvasia druif. Heeft een alcohol gehalte van 14 %. Heeft 3 maand gerijpt op eiken vat, Frnse en Amerikaanse eik. *zichtbaarheid : donkere rode wijn, en tranend op het glas tijdens het walsen.Heldere ring aanwezig tussen glas en wijn, bovenaan in het glas.


*Aroma : gerijpt rood fruit.

* Smaak : Smaak van rood fruit, ietsje kruidig. De Merlot is uitdrukkelijk aanwezig in de smaak. Zuurtegraad goed in balans met de fruitsmaak.

* Afdronk : midden lange afdronk.


Besluit : * Een zeg maar dure degustatie 3 wijnen voor 14 Euro.


* De wijnen zijn eerder duur in vergelijking met de wijnen uit de bodega s Marba en Mencey Chasna.

* De blanco Ecologico is een aanrader.

* De kostprijs is mi. eerder hoog voor bepaalde wijnen met deze houdbaarheid.


Bron : Pat Roose , facebook pagina Canarische wijnen - Vinos Canarios